Bästa julfilmerna genom tiderna

En av mina favoritsysselsättningar under julsemestern är att titta på härliga julfilmer. Jag växte upp på 80-talet och för mig är Ensam Hemma-filmerna svårslagna när det kommer till juliga filmer! Men Grinchen kommer väldigt nära, tillsammans med Love actually, Tomten är far till alla barnen, Julfritt och Nu är det jul igen med Tim Allen.

Mina två svenska favoriter är En underbar jävla jul med Robert Gustavsson och Maria Lundqvist, som är en film av Helena Bergström, och den helgalna Tomten är far till alla barnen som får en att kikna av skratt år efter år. Vilken är din favorit? Dela gärna med dig av den i kommentarerna, så har jag något nytt att kika på i år!

Istället för att äta popcorn får det bli pepparkakor, lussebullar och glögg när det är dags för en julfilm. Ibland lyxar jag till det med knäck och julmust, det beror lite på vad som finns hemma. I år blir det lättare att göra knäck och ischoklad i vår mikrovågsugn från Caso, som är mer pålitlig än mikron jag använde förra året. Då blev det knäck överallt istället… I år får det också bli en god julöl i ett av mina nya ölglas från Orrefors.

Filmtittande går hand i hand med mat och dryck, så är det bara. Det är svårt att se en film om man inte har något gott att mumsa på. Berätta gärna vad du brukar äta och dricka när du kollar på dina julfilmer, jag är så nyfiken på mina läsare.