Bjud in likasinnade på unconference och bli en bättre fotograf

Unconference är som en konferens, fast där deltagarna skapar innehållet tillsammans. Det blir alltså helt och hållet anpassat efter era önskemål. Det du behöver göra är att ordna en lokal till er, och några fällbara konferensbord. En projektor med duk är också bra, så ni kan presentera saker för varandra. Som arrangör är det också lämpligt att du ordnar fika och ser till så att det finns kaffemöjligheter i lokalen.

Förhoppningen är att ni tillsammans ska lära er nya saker, bli bättre fotografer och få massor med inspiration. Att fotografera är ofta ganska ensamt, och det kan vara oerhört givande att ibland få andras synvinklar och lyssna på hur de tänker.

Skapa agendan tillsammans

Börja med att fråga dina inbjudna vänner vad de vill presentera för de andra. Det kan vara ett specialområde som de redan är bra på, eller så kan det vara något de själva vill lära sig mer om. Att förbereda en presentation för andra är ett utmärkt sätt att lära sig nya saker och dessutom en morot för att det ska bli gjort.

Finns det speciella önskemål från deltagarna om presentationer från de andra är det förstås också bra att framföra. Finns det tid är det inget som hindrar en person från att presentera flera ämnen.

Presentationerna

Försök hålla varje presentation runt en halvtimme, med en efterföljande halvtimmes diskussion och frågestund. Tänk på att lägga in tid i schemat för kaffepauser. För även om ni har bestämt agendan själva kan man behöva lite paus för att smälta alla intryck.