När det är sommar och sol är det perfekt att bjuda in till fest, och för att göra det hela ännu roligare låter du den ha filmtema. “Film” är ett brett begrepp, och antingen kan du låta gästerna tolka det fritt, eller så snävar du av det lite. Exempel på mer specifika teman är Disney, Harry Potter, skräckfilm, James Bond eller musikal.

Be dina gäster klä ut sig, och se även till att du har ett alter ego för kvällen. Det finns fina löshår clips att skaffa om du behöver lite mer volym, och både kläder och accessoarer går att hitta till billiga pengar på second hand-affärer eller loppisar. Visst, det kräver lite tid och förberedelser, men det är det värt!

Lägg ner lite tid och tankemöda på att skapa dekorationer som förstärker temat för festen. Har du en speciell film som inspiration kan du se om den och leta inspiration. Bildgoogling är ett annat trick som funkar nästan jämt. Pinterestmappar finns för nästan allting, så där kan du också söka.

Ordna en festlokal

Den svenska sommaren är som vi alla vet inte jättestabil vädermässigt. Så även om det är sommar så är det bra att ha en lokal som back-up. Det kan ju hända att det kommer en skur, eller att myggen bestämmer sig för att inta landet.

Många BRF har lokaler du kan få låna. Andra tips är föreningar som har klubbstugor att hyra ut, om du inte vill ha festen hemma hos dig. Partytält för många personer finns att hyra på flera ställen, och de är enkla att sätta upp.

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck är det lätt att drunkna i detaljer. Men en rolig grej är att välja mat som passa in med temat på festen. Har du exempelvis Gangster som tema är det såklart pasta som står på menyn.

Börja planera maten långt i förväg, så att du dels vet vad du ska servera, och dels har tid att förbereda det. Behöver du tallrikar och bestick till servering finns det att hyra om du inte har tillräckligt själv. Ordnar du många stora fester kan det vara värt att undersöka om du ska köpa eget festporslin på IKEA.