Moderna Museet i Stockholm öppnar återigen portarna 25:e mars och då står vi där och stampar rastlöst och vill komma in för att få njuta av Giacometti-utställningen som pågår just nu. Denna europeiska modernist, som så många andra skulptörer och målare, strävade att skapa verk som hjälpte andra se världen ur hans ögon. Även om han har beskrivits som en surrealist handlade det för honom om frihet, autentiskt uttryck och en reflektion av hans upplevelse av det mänskliga tillståndet. Det var känslan efter andra världskriget som Giacometti berördes av på djupet och det kan vi både se och känna i hans karaktäristiska figurer. Utställning heter “Ansikte mot ansikte” och löper till den 30:e maj 2021.

De har anpassat museet för att minska smittrisken med grundläggande försiktighetsåtgärder. Håll avstånd, tvätta händerna ofta och låt bli att ta på saker och ting för att bidra till minskad smittrisk. Eftersom pandemin har varit utmanande för kultursektorn har regeringen gett ett tillskott på 25 miljoner till Moderna Museet. Det kommer därmed att köpas in en hel del konst framöver och det blir spännande att se vad museet hittar på för utställningar under 2021 och 2022.

Om du nu känner dig inspirerad att fylla hemmet med lite konst kan vi rekommendera Artiks.se, där de säljer snygga billiga tavlor och posters på konst, fotografi, grafik och illustration. Ni konstälskare vet hur viktigt det är att fylla väggarna med meningsfulla verk som livar upp vardagen och bjuder in till tankespjärn. Gå in på Artiks och utforska deras stora utbud av konst!