Höstmys med klassiska svenska filmer

Hösten är en perfekt tid för hemmamys med bra filmer, popcorn och ett glas rött vin. Anordna en filmkväll med svenska klassiker och njut av gamla favoriter som En Kärlekshistoria, Jönssonligan filmerna, En man som heter Ove, Fucking Åmål, Så som i Himmelen och Hundtricket. Eller spola tillbaka tiden lite till och kika på Äppelkriget, Mitt liv som hund, Tillsammans och – här kommer en av mina egna favoriter – Tomten är far till alla barnen.

Det finns så många härliga gamla svenska filmer som man lätt glömmer bort mitt uppe i all Netflix-hysteri. Men ibland är det mycket mysigare att se en klassiker. Berman-filmen Sommarnattens leende är en romantisk komedi från 50-talet som skiljer sig ganska kraftigt från dagens romcoms! Sedan kanske du kommer ihåg Tsatsiki, morsan och polisen med den populära skådespelaren Alexandra Rapaport? Den kom ut 1999 och där fick vi möta en söt pojke på nio år med en hopfällbar cykel som drömmer om att få åka till Grekland och träffa sin pappa.

Men återigen, om du inte har sett Tomten är far till alla barnen så gör dig själv en tjänst och se den! Nu är det snart jul igen så det är perfekt läge för den här filmen som är proppad med fantastiska skådespelare som Peter Haber, Anders Ekborg, Dan Ekborg och Katarina Ewerlöf. Du kommer både skratta och gråta för det är en film som vi alla kan känna igen oss i. Festen urartar förstås och spänningarna mellan de olika familjemedlemmarna brister, för att sedan helas på nytt igen.