Inget är rätt eller fel

När du fotograferar eller skapar konst är det bara du som bestämmer vad som är rätt eller fel. Är andra människor med i bilden kan du dock inte göra exakt vad som helst, utan då måste du även räkna in deras åsikter, tankar och idéer. Oavsett vad så ska du aldrig skada eller nedvärdera någon eller något varken psykiskt eller fysiskt för att få fram det du själv tycker är rätt eller fel. Utöver det kan du göra i princip vad du vill när du skapar på olika sätt. 

Din fantasi sätter gränserna

Det kanske låter klyschigt med att det endast är din egna fantasi som sätter gränserna för vad du kan skapa. Men hur klyschigt det än må låta så är det helt sant. Det är bara din egna tankar, idéer och åsikter som kan bestämma vad du vill göra och var gränserna går. Ju mer du utmanar och lyssnar på din fantasi desto mer kreativ och nyskapande kommer du att bli. 

Lyssna på dig själv

Du ska inte bara lyssna på din fantasi, utan du bör lyssna på hela dig. Vad vill du göra? Vad är din nisch? Vad tycker du är roligt och givande? Att lyssna på sig själv kan vara lättare sagt än gjort. Men det är en förmåga som är otroligt viktigt. Oavsett om din inre röst säger att du vill skapa användbara fällbara bord eller fotografera abstrakta bilder är det just det du ska göra.  

Lagom är inte alltid bäst

Vill du gå utanför ramarna och testa på något nytt? Ja men då är det exakt det du ska göra! Ta dig an din kreativitet och testa på många nya saker. Allting kanske inte leder någon vart – men tillslut kommer det någonting där du känner “wow, det här vill jag fortsätta med”. Lagom är faktiskt inte alltid bäst.