Rama in poster

En poster är oftast en bild i en större förmat som du kan köpa eller få i en tidning. Dessa posters är designade för att sättas på väggen som de är eller så kan de ramas in och hängas som en tavla. Posters är tryckt på papper och innehåller oftast både bild och ett budskap. Förr i tiden användes poster oftast till reklam och marknadsföring för olika evenemang och butiker. Dessa är antika fynd och ibland kan du ha tur att hitta en poster som du kan köpa och rama in.

Posters idag kan innehålla texter eller bilder och ibland även båda. Ibland kan du åka till inredningsaffärer för att köpa posters till hemmet för att rama in. Många av dessa posters som finns i butikerna föreställer Disney figurer som barnen gillar. Andra föreställer djur som lejon och elefanter. Dessa poster kan du köpa och rama in i någon fin ram som du också kan köpa i samma butik. När du sedan kommer hem kan du sysselsätta dig en stund med att sätta i dem och sedan bestämma var du vill att de ska hänga.

Att köpa en poster och hänga upp är inte annorlunda än om du hade haft en målad tavla eller ett fotografi hängande. Att ha kvar en poster som har marknadsfört något event från en tid då du själv inte levde kan vara en trevlig inredningsdetalj. Det kan sätta igång åskådarens tankar och diskussioner om hur det var för människorna som levde i den tiden, kan komma fram. Historiska minnen och kvarglömda ägodelar är alltid trevligt för senare generationer att ha. Att rama in en poster från en annan tid ger ungefär samma nostalgikänslan som om du hade haft gamla bilder från samma tid. Budskap och design på posters skiljer sig från målningar och fotografier när det gäller att uttrycka sina tankar och känslor.