Julklappstips för den foto- och matlagningsintresserade

Det allra bästa (och kanske enda) sättet att bli en bättre fotograf är att öva, öva och öva. Eftersom vi alla har begränsat med tid är det klokt att försöka öva i vardagen, och låta fotograferingen bli en del av andra situationer och tillfällen.

Genom att välja vardagssaker som är vackra och gör sig bra på bild kommer du skapa en vacker vardag, även utanför kameralinsen. Av vackra vardagsföremål kommer du dessutom inspireras till att tänka bildkomposition, så det är verkligen bara fördelar med att låta fotointresset vara med och styra när du köper eller önskar dig vardagssaker.

En grillpanna

En grillpanna är kanske inte den viktigaste prylen i ditt kök. Men ur fotosynpunkt är det ett perfekt sätt att steka kött. Det blir ett vackert mönster, och om du köper en snygg grillpanna blir det också vackra bilder. Det finns grillpannor från Le Creuset online, och då kan du vara säker på att du får en vacker kvalitetsprodukt som du kan använda i många år framåt.

Le Creuset tillverkar även skålar i flera storlekar. Önska dig några olika så kan du servera tillbehören i vackra skålar som matchar grillpannan. Inte bara blir det en vacker dukning för din middag, du har också möjlighet att ta vackra bilder när du fotograferar.

Bestick och serveringsbestick

En detalj som inte alla tänker så mycket på är besticken. Vi använder de knivar och gafflar vi har i lådan sedan många år. Men faktum är att olika bestick passar olika personer. Så vi tycker att du ska gå ut och prova bestick.

Låter det konstigt? Vänta bara tills du upptäcker skillnaden mellan olika bestick!

Eftersom vi har olika stora händer, och vi är olika starka i våra händer så kommer det finnas bestick som känns obekväma och tippar när du håller i dem, bestick som känns för stora eller för små, och bestick som känns helt perfekta. Lagom stora, och väl balanserade.

Serveringsbestick behöver inte ligga lika bra i dina händer, utan dem kan du välja utifrån deras utseende. Kanske vill du att de ska passa ihop med matbesticken, eller så väljer du något helt annat.

Så skriv alltså inte “bestick” på önskelistan, utan ge dig ut och testa och skriv sedan upp exakt vilka bestick du önskar dig!