Vad är konst?

Konst är något som finns i varje hem men vad är egentligen konst? Det kan nog vara olika för olika människor. För en del är skulpturer och figurer konst och andra tycker att tavlor och fotografier är konst. Många människor har tavlor i sina hem och det är en fin inredningsdetalj. De flesta tavlor är målade av någon mer eller mindre känd konstnär och de senaste åren har konsten gått över från målade konstverk till fotograferade tavlor. Det finns kända fotografer som du kan köpa bilder av och rama in och hänga på väggen.

När du frågar människor frågan “vad är konst?” så kan det första de tänker på vara en målad tavla som är målad av en känd konstnär. Det är inte konstigt att folk kan tänka så eftersom konst oftast har med tavlor att göra. Men om du ritar en teckning som du sedan ramar in kan det också vara konst. Det finns ingen skriven regel som säger vad som är konst eller inte, och det gör att du själv kan bestämma vad du tycker är konst. Om du däremot vill få tag på tavlor, fotografier, krukor och annat som du kan rama in eller måla om, kan du åka runt på landets auktioner.

På auktioner finns ofta konst som säljs av tidigare ägare. Ibland kan du ha turen att hitta en målad tavla av en känd konstnär, men dessa kostar oftast en del pengar så se till att ha en stor budget. Om du är en duktig fotograf med en bra kamera kan du själv gå ut och ta lite bilder på det som du tycker är intressant. Du kan sedan rama in de bästa bilderna och hänga upp på väggen. Likadant är det om du har gamla krukor som du tycker är trista, det är bara att måla om dem och sätta i ditt hem för att göra konst av dem.