Min bok »Trofé« kom till i samband med ett konstprojekt och är en sorts Artists Book där text, foto och illustration bildar en historia om jakten på och i livet.
92 sidor fyrfärg, 15x20 cm, med omslag i röd eller svart sammet med foliering i svart eller silver.

Så här skrev Kenneth Gysing på tidningen Mersmaks boktipssida:
»Jakt på livet
Det handlar om Ole, som stiger ur sitt vardagsliv för ett liv i sol och vår. Han är ingen elak människa, men inte riktigt att lita på. Det handlar om busschauffören Johan, som tycker det är viktigare att hålla tidtabellen än att få med sig passagerarna. Det handlar om att sluta jaga livet, för att leva livet. Till exempel i Dar es Salaam.
Sofia Scheutz som är grafisk designer, har gjort en bok som är lika mycket bild som text. En underfundig utsaga om hur man kan leva livet, och hur man kanske inte borde göra det.«


Malte Persson på Expressen Kultur skrev:

»Scheutzrum.
Få författare kan rita (och de flesta vet om det). Få konstnärer kan skriva (men alltför många vet inte om det). Därav att de för tillfället så omhuldade överskridandena av gränsen mellan litteratur och bildkonst oftast genererar så trista resultat.
Sofia Scheutz är formgivare – en mindre anspråksfull titel än konstnär eller författare. Hennes korthåriga och glansiga bok Trofé (mbm förlag) behandlar det samtida sökandet efter lycka och status i en blandning av kortprosa, dikt, foto teckningar och kollage.
Någon märkvärdig litteratur eller konst är det inte – och har inte gjort anspråk på att vara.
Inte desto mindre öppnar det en kattlucka mot något trevligt tredje. Något som är mera bilderbok för vuxna än art book, och mindre grundat i koncept än i kompetens.« Trofé kan du köpa på Svensk Form, Liljevalchs konsthall, Konst-ig och ibland på Moderna Museet.

Du kan också köpa den direkt från mig.
Maila mig gärna i så fall.
Vill du se fler uppslag ur Trofé? Skrålla framåt ›››
Klicka sedan här.