Alla använder inte en kamera – trots att de flesta har en mobiltelefon med kamera. Många känner sig osäkra på hur de ska ta bra bilder och väljer därför att låta mobilen ligga kvar i fickan. Istället fotograferar de sina minnen med sina ögon. Att uppleva ett minne med sina ögon är oftast betydligt vackrare än att minnas det genom en kameralins eller mobilskärm. 

Därför är det bra att du ibland lägger ner telefonen när du är på konsert eller när du åker förbi ett fantastiskt ställe. Genom att titta på det som du ser och vara närvarande i stunden kommer ditt minne av just denna stund bli starkare. Vissa saker går inte att få samma upplevelse av genom en lins eller skärm. Så fota hur mycket du vill – men kom ihåg att det är minst lika viktigt att fotografera dina minnen med dina ögon ibland. 

Välj dina tillfällen

För att du inte ska frestas av att ta upp mobilen och uppleva något genom skärmen istället för i verkligheten kan du behöva lämna telefonen hemma. Det är det bästa sättet att vara närvarande och verkligen ta in det du upplever här och nu. 

Till exempel om du är ute och seglar i dina nya seglarkläder från Happy Yachting och du ser hur solen börjar gå upp i horisonten. För att få den bästa upplevelsen ska du titta på soluppgången, andas och verkligen ta in stunden. Du kommer säkert att se flera soluppgångar – så just den här behöver du inte fota. Utan var istället i nuet och njut av det!