Inredningen i köket glöms ofta bort och fokus hamnar istället på att använda köksmaskiner och glas som dekoration i denna del av hemmet. Men lite fotokonst på väggarna eller din frys, kommer att piffa upp och ge liv i vilket kök som helst. 

En stor fördel med fotokonst är att du kan välja personliga motiv som speglar dina intressen. Dessutom är fotokonst väldigt prisvänligt och passar därmed allas budget. I denna artikel ska vi kika på lite inspirerande och populär fotokonst för köket.

Fräscha drinkar eller kaffekonst 

Varför inte göra köket till en central plats i hemmet och pynta väggarna med fotokonst som går hand i hand med kökstemat? Ja det är precis så många tänker och det är då heller inte så konstigt att cocktails och kaffedrinkar är väldigt vanliga motiv för köket. 

Valet ska baseras på dina intressen och vilka drycker, alkoholhaltiga eller inte som du ofta dricker i vardagen. Storleken på konsten som du pryder köket med, bör också baseras på hur stora väggar du har och hur resten av inredningen i köket ser ut.

Frukter och bär 

Även fotokonst med motiv av frukter, grönsaker och bär i olika former är väldigt populärt. Det finns flera etablerade konstnärer i skandinavien som inriktar sig på att fotografera just frukt och bär. Så varför är detta då så populärt? Ja frukt och bär är mycket färgsprakande och livar upp en tråkig vägg, livar upp köket och är väldigt vackert att titta på. Välj ut dina favoritfrukter och leta upp ett motiv som du gillar.