Det är svårt att resa just nu och därför har jag gjort en lista över filmer som ni kan njuta av för att drömma er bort till fjärran länder. Högst upp på listan kommer så klart Eat Pray Love från 2010. Det är ingen som kan bjuda på en sådan feelgood semesterfilm som Julia Roberts. Även den inre resan och den andliga aspekten av den här filmen känns helt rätt just nu.

Ge dig ut på en lite vildare resa med Wild från 2014 eller Into the Wild från 2007. I Wild får vi följa med Cheryls Strayed på hennes vandring längs The Pacific Crest Trail. Det är djupa och ganska tunga filmer, så varför inte balansera det med The Secret Life of Walter Mitty från 2013. Walter Mitty verkar först vara en ganska sorglig karaktär, men med livets ironi kastar han sig ut på ett osannolikt äventyr. Häng med Walter till Grönland, Island, Himalaya och USA – kanske kommer livslusten att sprida sig till dig?

Om ni har bokat boende i Åre kan ni preppa med Sällskapsresan 2. Den här klassikern regisserades av Lasse Åberg 1985 och det är väl ingen som värmer hjärtat mer än Stig Helmer när han ger sig ut på ännu ett äventyr med sin mjuka karaktär och vänliga attityd till vareviga människa. Som om människans mindre attraktiva attribut inte registrerades på hans radar. Eller kanske visste han bara bättre? När vi ändå är igång är alla filmer i serien värda att se igen och även Sunes sommar!