Vi vill ju alla ha ett härligt, ombonat och personligt hem. Fast ibland känns det väldigt svårt att få till för många av oss. Använd dig av våra enkla knep för att åtminstone ta första steget mot ett skönare hem!

Ett sak som du kan använda dig av för att göra ditt hem mer personligt är att hänga upp saker på väggarna. Välj ut en blandning som passar dig, och bilder och konst som gör dig glad. Om du gillar film kan du blanda häftiga filmaffischer med bilder på dig och din familj.

Leta på loppis

Loppisar är ett bra ställe att hitta udda konst och tavlor. Ofta finns det guldkorn i gömmorna om du letar lite. Tänk inte bara på tavlor, utan även tredimensionellt. Det finns mängder av fina skulpturer som passar fint att hänga på väggar.

På loppis kan du också hitta snygga tallrikar som kan förgylla ditt kök och göra det lite udda. Eller varför inte leta efter en snygg scarf som du kan rama in och hänga upp?

Gå på auktion

Konst är kul. Auktioner är kul. Kombinera de två! Leta på auktioner efter konst du gillar. Ibland finns det till och med riktiga fynd att göra. Och tänk på att det handlar om vad du gillar, inte om vad alla andra tycker!

Har du inga fysiska auktioner nära dig finns det flera online-auktioner som du kan vara med och bjuda på. Vid online-auktioner är det viktigt att kolla när de tar slut, för ofta händer det massor precis innan de är på väg att avslutas, och då gäller det att vara beredd!

Besök gallerier

Om du är det minsta konstintresserad så är det väl investerad tid att besöka gallerier. Då kan du ofta få en bättre överblick av en specifik konstnärs produktion. Ser du många verk av en och samma konstnär är det lättare att avgöra om du gillar hans eller hennes stil.

Prata gärna med galleristen som kan tipsa dig om andra konstnärer att bekanta dig med. Försök också tajma in att gå på vernissage om du har möjlighet. På vernissage är konstnären själv närvarande, och det finns möjlighet till många intressanta samtal.