Nu stundar snart sportlov och kanske ska du spendera det med en skidresa? Många svenskar passar ju på att åka till Åre när det vankas skidresa, och det är ett perfekt val när du vill åka skidor i bra backar och samtidigt ha en mysig by att strosa i när du har skidpaus. Vill du lyxa till det lite extra under resan kan du boka spa i Åre för att njuta av varma bassänger, jacuzzi och härliga behandlingar efter avslutad skidåkning.

För dig med fotointresse är Åre en extra bra destination, så se till att packa ner kameran och ett par objektiv. Det finns mängder med motiv som bara väntar på att få förevigas. Om du fotograferar under soliga dagar i snön kan det vara lite knepigt att få till en bra vitbalans. Fotografera därför lite testbilder så att du ser att det funkar som du vill innan du ger dig på motiven som du egentligen vill ha.

Actionbilder

Med barn i familjen är det sällan svårt att få tag i villiga modeller för att ta riktigt häftiga actionbilder. Stationera dig i funparken och be barnen förevisa sina bästa trick, så har du fullt upp med att knäppa bilder nästan hur länge som helst.

Även snygga carvingsvängar gör sig bra på bild. För att få bästa möjliga bilder väljer du en ganska bred och inte för brant backe. Eftersom själva fototillfället är ganska kort är det smart att försöka välja en kort backe med en lift alldeles i närheten, så minimerar du väntandet.

Har du riktig tur och det kommer en massa snö under din semester är det upp med tuppen som gäller! Orörd lössnö med några snygga svängar är så nära ett drömfoto man kan komma! Du lär inte heller ha några problem att få modellen att ställa upp, för även åket är en dröm. Var noga med att själv åka i kanten av lössnöfältet när du åker ner för att inte förstöra fotot.

Naturfoto

Förutom skidåkare är fjällen fulla med natur. Motiven bara ligger där och väntar på dig! Snötäckta träd, värmestugor med solterrasser, liftar i motljus, soluppgång över berg, solnedgång över sjö…

I Åre finns det gott om vandringsleder, så om ni vill ha dag utan skidåkning kan ni ta en kort dagstur till fots. På vandringarna finns det gott om naturmotiv, så ta med dig extra minneskort och batteri för att inte missa något.

Riktigt spektakulära bilder får du om ni besöker Njupeskär, Sveriges högsta vattenfall. Det ligger på bilavstånd från Åre.