Ta underbara fotografier

Idag delar vi med oss av några tips för fotografer som är på jakt efter inspiration.

 

Spela deras favoritmusik: Musik är otroligt effektfullt. Det skapar atmosfär, väcker känslor och det får oss alla att slappna av. Fråga din modell vilken skiva de tycker allra mest om just nu och spela musiken i bakgrunden för att få hen att öppna upp, bjuda på sig själv och känna sig riktigt väl till mods.

 

Bjud på dig själv: Det kan vara stressigt på jobbet ibland, men kom ihåg att utstråla självsäkerhet, positivitet och lugn, eftersom det påverkar hur modellen känner sig. Vi människor speglar varandra och ditt beteende är precis lika viktigt som objektets poseringar. Bjud på dig själv, slappna av och visa din bästa sida för dina klienter, så kommer de att visa dig sin bästa sida.

 

Styling tips: Samarbeta med en salong så kan du enkelt hjälpa till om de behöver lite styling inför eran session. Om din klient vill ha en frisyr med mer volym kan du erbjuda dem hårförlängningar i äkta löshår.

 

Ge komplimanger – Ha som vana att ge dina klienter komplimanger, oavsett om du fotograferar män, kvinnor, barn, unga eller gamla. Alla blir glada av att få en komplimang! Men ge inga låtsas komplimanger utan säg bara sådant du verkligen menar.

 

Säg inte “Ge mig ett leende!”: Kommer du ihåg skolfotograferna och hur bra de (inte) lyckades med att få skolklassen att le? Det går inte att le på beställning, utan det handlar mer om att få folk att känna sig glada så att det kommer naturligt.