Utöka ditt utbud med nya produkter

Traditionellt sätt brukar fotografer erbjuda foton; digitala eller utskrivna på fotopapper i en rad olika storlekar. Men har du funderat på att erbjuda dina kunder möjligheten att få posters också? Det är lätt att beställa posters online och få de hemskickade på nolltid, vilket gör att du kan erbjuda dina kunder snabba leveranser. På vissa sajter kan man också beställa inramade posters med ramar i olika färger och material.

 

Även om det finns väldigt mycket balla posters online så kan det bli lite opersonligt att köpa generiska motiv och varför inte skapa sina egna posters, speciellt när man redan har en professionell fotograf på tråden? Prata med dina klienter och känn efter om de verkar intresserade av att ha större utskrifter av sina favoritfoton. Posters kommer ofta i A3 eller A2, men det finns både större och mindre format.

 

Men det finns också andra spännande produkter som du kan erbjuda dina klienter om du vill, så som foton på muggar, musmattor, t-shirts och kylskåpsmagneter. Det kan ta emot lite till en början för professionella fotografer som har en intim relation till sitt arbete – ofta med en konstnärlig uppskattning – men om du har privata klienter så handlar det så klart om att tillfredsställa deras behov och många människor tycker att det är jättekul med fotoprodukter. Om du som fotograf erbjuder att hantera beställning och leverans av utvalda produkter så spar du dem en massa tid och energi, plus att du tjänar lite extra på toppen, vilket är ett stort plus.