Vad är konst?

Vad är egentligen konst? Är det något som ni har reflekterat över eller bara utgått från att det är tavlor som kända konstnärer har skapat? Konst skulle jag säga ligger mycket i vad betraktaren upplever som konst. Alla tycker exempelvis inte att graffiti ska få kallas konst fast att det idag är en erkänd konstform med flera kända konstnärer. Egentligen går det inte och säga vad konst är, utan alla måste ha möjlighet och skapa sin egen uppfattning i ämnet. Frågan jag funderar på är om man kan skapa konst på sig själv?

Om jag letar och verkligen anstränger mig med speciella kläder och outfit, sminkar upp mig och använder mig av hårförlängning tejp och skapar en helt magisk frisyr, har jag då skapat konst? På sätt och vis borde det kunna benämnas och kallas för konst eftersom det blir ett sätt att uttrycka sig själv. Jag kanske vill uttrycka att jag är tuff och självsäker, eller visa att jag älskar 80-talet. Oavsett visar jag ju upp mig på något speciellt sätt och har dessutom ansträngt mig rätt mycket.

 

Konst är vad man gör det till, bara man är öppen för det tror jag dessutom att världen blir en lite roligare och mer fantastisk plats. Då kan man verkligen komma att upptäcka nya saker både i naturen, hos andra människor och i världen i stort. Istället för att säga att saker inte är något kan det vara kul och lyfta fram vad de faktiskt är, vackra och speciella!