Välj rätt konst för ditt hem

Det behöver inte vara knepigt att köpa hem konst eller inredning till hemmet. Valet är personligt så du bör inte stirra dig blind på vad dina vänner tycker eller vilka trender som råder. Hitta istället en konstnär som du tycker om och som speglar din personlighet. Du måste lägga ner lite mer hjärta i valet, inte alls detsamma som när du väljer köksmaskiner till hemmet eller en ny torktumlare. Men köpet kommer också att bli betydligt roligare. Konst består av uttryck, så utryck dig själv och basera valet på din personlighet.

Besök flera olika konstgallerier

När du väljer ut vilken konst du vill köpa in till hushållet så är det viktigt att du inte går för första bästa. Besök istället flera olika konstgallerier och prata med konstnärer i området och se om de skulle ha möjlighet att skapa ett skräddarsytt konstverk för dig, om du har några särskilda ideer i åtanke. 

Ha en budget i åtanke

Konst kan kosta en rejäl slant, men ger dig så mycket tillbaka. Det är ett hantverk som en person har arbetat med länge och som ger ett starkare intryck än kommersiell konst som du kan köpa på till exempel IKEA eller större kedjor. Det är absolut ingenting fel med dessa tavlor eller skulpturer och passar perfekt om du har en strängare budget att hålla dig till. Men det är viktigt att du sätter en budget, som du sedan kan använda när du besöker olika konstgallerier eller kikar runt på utbudet av konst online.